Activiteiten voor kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren van alle leeftijden

Scouting is uitdagende activiteiten voor elke leeftijdsgroep. Het scoutingprogramma is veelzijdig en biedt voor elk wat wils. Wil je zien wat wij recent gedaan hebben kijk dan op onze Facebook pagina.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

laatste Facebook bericht

Vandaag was het alweer de laatste reguliere opkomst. We hadden een mooie stormbaan en een bungyjump gehuurd bij het springparadijs. Er was genoeg te drinken, een ijsje en ook nog eens de traktatie van Lana. Het was erg warm dus de sproeier bewees goede diensten en voor diegene die rustig aan wilde doen kon je ook nog boogschieten en een tekening inkleuren. De opkomst voor de Bevers en Welpen was een half uur verlengd en dat vonden de kinderen geweldig! Dit keer wat meer foto's geplaatst, maar het was ook een geweldige opkomst!

En niet getreurd, want hoewel dit de laatste reguliere opkomst was voor de zomervakantie stoppen we toch niet helemaal! Hou de app goed in de gaten want in juli komen er nog extra opkomsten voor diegenen die niet op vakantie zijn 🙂
... Lees meerLees minder

Reageer op facebook

Gezellig hoor, wat doen jullie geweldig veel leuke dingen met de kids. Geen wonder dat ze er de hele week naar toe leven! 🌞👍

Nice leuk ben Marlin

Meer berichten...

Vaste activiteiten

Ons scoutingjaar kent ook een aantal vaste activiteiten die elk jaar terugkomen zoals de beaveree, jotihunt en zomerkampen. Door het jaar heen zorgen wij voor een afwisselend programma dat wordt opgebouwd uit de volgende activiteitengebieden:

  • Activiteiten Uitdagende Scouting Technieken Uitdagende Scouting Technieken: activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen.
  • Activiteiten Buitenleven Buitenleven: activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
  • Activiteiten Expressie Expressie: activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken en schrijven.
  • Activiteiten Sport&spel Sport & Spel: sporten, postenspelen, renspelen, gezelschapsspelen en teamspelen.
  • Identiteit Identiteit: activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), je levensovertuiging en de identiteit van je groep.
  • Activiteiten Samenleving Samenleving: activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).
  • Activiteiten Internationaal Internationaal: activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA-JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.
  • Veilig & gezond Veilig & Gezond: activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).