Activiteiten voor kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren van alle leeftijden

Scouting is uitdagende activiteiten voor elke leeftijdsgroep. Het scoutingprogramma is veelzijdig en biedt voor elk wat wils. Wil je zien wat wij recent gedaan hebben kijk dan op onze Facebook pagina.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 dagen geleden

Scoutinggroep de Bevers Nijmegen

Afgelopen zaterdag waren we weer actief! De Bevers speelden oud Hollandsche spelen, bij de welpen was het leiding voor een dag en werd er weerwolven van wakkerdam gespeeld en gesmuld van bananenbootjes. De scouts hadden 's middags een quiz, waarbij ze voor ieder goed antwoord spijkers in hun blok hout mochten slaan. Ook de Explorers waren actief, zij deden een werkopkomst om geld te verdienen voor hun zomerkamp. ... Lees meerLees minder

Meer berichten...

Vaste activiteiten

Ons scoutingjaar kent ook een aantal vaste activiteiten die elk jaar terugkomen zoals de beaveree, jotihunt en zomerkampen. Door het jaar heen zorgen wij voor een afwisselend programma dat wordt opgebouwd uit de volgende activiteitengebieden:

  • Activiteiten Uitdagende Scouting Technieken Uitdagende Scouting Technieken: activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen.
  • Activiteiten Buitenleven Buitenleven: activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
  • Activiteiten Expressie Expressie: activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken en schrijven.
  • Activiteiten Sport&spel Sport & Spel: sporten, postenspelen, renspelen, gezelschapsspelen en teamspelen.
  • Identiteit Identiteit: activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), je levensovertuiging en de identiteit van je groep.
  • Activiteiten Samenleving Samenleving: activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).
  • Activiteiten Internationaal Internationaal: activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA-JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.
  • Veilig & gezond Veilig & Gezond: activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).