Scout fit

Op deze pagina vind je welke kleding je moet aanschaffen voor welke speltak (Bevers, Welpen, Scouts, Explorers, Roverscouts).

Scouting is outdoor: veel buiten spelen. Zorg er daarom voor dat je niet je nieuwste kleren aandoet, maar kleren en schoenen die vies mogen worden en tegen een stootje kunnen.

Bij scouting dragen we clubkleren, net als bij een sportvereniging. Vroeg werden deze clubkleren het uniform genoemd. Tegenwoordig noemen we dit de scoutfit. De scoutfit bestaat uit een blouse en een groepsdas. Op de blouse dragen we insignes om te laten zien bij welke speltak en welke groep je hoort. Ook vaardigheidsinsignes andere badges, bijvoorbeeld van evenementen waaraan je hebt meegedaan mag je dragen op je blouse. Voor de zomer hebben we bij onze groep eigen Scoutinggroep De Bevers t-shirts.

Scoutinggroep de Bevers gebruikt als groepsdas de landelijke scouting dassen voorzien van onze eigen bever badge. Let op: voor verschillende speltakken zijn er verschillende kleuren landelijke dassen. Zie hieronder voor meer informatie (Bevers, Welpen, Scouts, Explorers, Roverscouts).

De scoutfit kleding moet je zelf online bestellen bij de Scoutshop. Daar vind je ook advies over de maten in een handige maattabel. Je scoutfit kun je aanschaffen zo gauw je lid bent geworden van de groep. De badges en insignes krijg je van de groep bij je installatie. Ook als je later insignes verdient krijg je die van de speltakleiding. De Scoutinggroep De Bevers t-shirts zijn verkrijgbaar via de groep.

Hieronder zie je per speltak wat je nodig hebt met links naar het juiste artikel in de Scoutshop. In de Scoutshop kun je nog veel meer bestellen zoals broeken, petten en kampeeruitrusting maar dat is vrijwillig en wordt niet door de groep voorgeschreven.

Bevers

 • Bever ScoutfitScoutfit Blouse Rood (Bevers)
 • Bever Daslandelijke das (donkerblauw)
  Dit is de landelijke das (donkerblauw). Wij dragen hem met ons eigen bever insigne. Deze krijg je van de groep.
 • DasringDriehoek dasring
  Je hebt een dasring nodig, maar de groep schrijft niet voor welke. Je mag er zelf een uitkiezen in de Scoutshop. Deze bevelen we aan voor Bevers.

Welpen

 • Welpen ScoutfitScoutfit Blouse Groen (Welpen)
 • Welpen DasLandelijke Das Oranje
  Dit is de landelijke das (oranje). Wij dragen hem met ons eigen bever insigne. Deze krijg je van de groep.
 • DasringDasring gevlochten
  Je hebt een dasring nodig, maar de groep schrijft niet voor welke. Je mag er zelf een uitkiezen in de Scoutshop. Deze bevelen we aan voor Welpen. Als je er een hebt hoef je geen nieuwe aan te schaffen.

Scouts

 • Scouts ScoutfitScoutfit Blouse Beige (Scouts)
 • Scouts Daslandelijke das (groen)
  Dit is de landelijke das (groen). Wij dragen hem met ons eigen bever insigne. Deze krijg je van de groep.
 • DasringDasring gevlochten
  Je hebt een dasring nodig, maar de groep schrijft niet voor welke. Je mag er zelf een uitkiezen in de Scoutshop. Deze bevelen we aan voor Scouts. Als je er een hebt hoef je geen nieuwe aan te schaffen.

Explorers

 • Explorer ScoutfitScoutfit Blouse Brique (Explorers & Roverscouts)
 • Explorer Daslandelijke das (groen)
  Dit is de landelijke das (groen), hetzelfde als de scouts. Als je er een hebt hoef je geen nieuwe aan te schaffen. Wij dragen hem met ons eigen bever insigne. Deze krijg je van de groep.
 • DasringDasring gevlochten
  Je hebt een dasring nodig, maar de groep schrijft niet voor welke. Je mag er zelf een uitkiezen in de Scoutshop. Deze bevelen we aan voor Explorers. Als je er een hebt hoef je geen nieuwe aan te schaffen.

Roverscouts

 • Roverscout ScoutfitScoutfit Blouse Brique (Explorers & Roverscouts)
  Deze is hetzelfde als de Explorer Scoutfit. Als je er een hebt hoef je geen nieuwe aan te schaffen.
 • Roverscout Daslandelijke das (groen)
  Dit is de landelijke das (groen), hetzelfde als de explorers en scouts. Als je er een hebt hoef je geen nieuwe aan te schaffen. Wij dragen hem met ons eigen bever insigne. Deze krijg je van de groep.
 • DasringDasring gevlochten
  Je hebt een dasring nodig, maar de groep schrijft niet voor welke. Je mag er zelf een uitkiezen in de Scoutshop. Deze bevelen we aan voor Roverscouts. Als je er een hebt hoef je geen nieuwe aan te schaffen.