Lid worden

Kom eerst een keer kijken!

We vinden het fijn dat je enthousiast bent en graag lid wilt worden, maar kom vooral een keertje kijken. Mail dan naar info@scoutinggroepdebevers.nl om een afspraak te maken. Zie hieronder voor de details.

Wil je meekijken of lid worden, let dan wel op het volgende

Je kunt 4 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Wij vragen hiervoor een bescheiden bijdrage van €5,-. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.

Het lidmaatschap gaat in vanaf de maand dat je besluit lid te worden en je betaalt ook contributie vanaf die maand. Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt moet je je altijd afmelden bij de leiding. Ook verwachten we dat je zo snel mogelijk een scoutfit blouse draagt. Als je enige tijd lid bent wordt je na een introductieperiode officieel geïnstalleerd als lid van de speltak en lid van de groep. Dat gebeurt ook nadat je overgevlogen bent van de ene speltak naar de andere. Na de installatie mag je de insignes dragen op je scoutfit.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scoutinggroep de Bevers dan kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scoutinggroep de Bevers, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde. Als lid van Scouting…

 • beleef je uitdagende activiteiten!
 • ontmoet je nieuwe vrienden!
 • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • kun je een Scoutcard uitprinten waarmee je korting kunt krijgen op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
 • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
 • ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
 • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
 • ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Heb je nog vragen?

Mail dan naar info@scoutinggroepdebevers.nl of kijk op de contact pagina voor andere manieren om met scouting in Dukenburg en Lindenholt in contact te komen.