Ledenadministratie

Lid worden

Overweeg je om  lid te worden van Scoutinggroep De Bevers of wil je een keertje meekijken dat kan. Bekijk dan eerst even de pagina met informatie over het lidmaatschap.

Adreswijzigingen en andere mutaties

Via Scouts OnLine

Scouting Nederland heeft een centraal systeem voor ledenadministratie genaamd Scouts OnLine of kortweg Sol. In dit systeem kun je je eigen gegevens beheren nadat wij je hebben ingeschreven als lid. Je moet hiervoor een account aanmaken in Sol. Via deze link of op de homepage van Sol kun je dit doen.

Adreswijzigingen, veranderde emailadressen of telefoonnummers kun je daarna snel en eenvoudig zelf aanpassen. Het zelf bijhouden van de adresgegevens en doorgeven van wijzigingen via Sol heeft onze voorkeur.

Via gegevensbeheerder van de groep

Kom je er om wat voor reden dan ook niet uit met Scouts Online dan kun je je wijziging doorgeven per email. Stuur dan een email naar: ledenadministratie@scoutinggroepdebevers.nl

Contibutie

De contributie wordt jaarlijks vastgesteld door de groepsraad, waarin alle leiding zitting heeft en ook de ouders vertegenwoordigd zijn. Wij streven ernaar om scouting toegankelijk en laagdrempelig te houden. Heb je vragen over de contributie of de contibutie-inning neem dan contact op met de penningmeester via email op: penningmeester@scoutinggroepdebevers.nl

Stichting Leergeld

Het is ook mogelijk om de contributie te laten betalen via Stichting Leergeld. Een aantal van onze leden maakt van deze mogelijkheid gebruik. Het motto van Leergeld: “Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.” wordt door ons helemaal onderschreven.

Onze penningmeester kan je meer informatie geven over de procedure.

Lidmaatschap beeindigen

Natuurlijk vinden we het jammer als je met scouting wilt stoppen. Maar als je dat toch echt wilt, dan kan dat op de volgende manier:

Voor jeugdleden onder de 18 jaar

Je ouders sturen een e-mail naar de teamleider van je speltak waarin aangegeven wordt dat je wilt stoppen. Op de kopielijst (Cc) zet je de volgende adressen:

Alleen mondeling opzeggen of per whatsapp is niet voldoende. Je lidmaatschap (en contributie verplichting) loopt door tot je op de bovenstaande manier hebt opgezegd.

Leden boven de 18 jaar

Je stuurt zelf een e-mail naar je begeleiding of adviseur met een kopie aan:

Alleen mondeling opzeggen of per whatsapp is niet voldoende. Je lidmaatschap (en contributie verplichting) loopt door tot je op de bovenstaande manier hebt opgezegd.