speltaklogo Scouts

Leeftijd: 11 - 15 jaar
Opkomsttijd: zaterdag 14:00-16:30

scouts

Bij de scouts draaien de jeugdleden in zogeheten patrouilles. Een patrouille is een groepje van rond de zes scouts die gedurende het jaar van elkaar leren en elkaar helpen. Ieder heeft zijn sterke punten waar anderen van kunnen leren en dat gebeurt op deze manier perfect. Dit alles gebeurt onder leiding van de patrouilleleider, vaak de oudste scout van de groep. Bij de scouts zul je vooral veel buiten zijn, waarbij je kunt denken aan nachtelijke hikes, kano├źn, een stadsspel en nog veel meer!

Hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp waarbij de scouts een week lang op een terrein ergens in Nederland kamperen en allerlei gave activiteiten ondernemen, zoals laserquesten, koken op vuur en met de hele groep een nachtje slapen onder een zeil.

Informatie van Scouting Nederland over Scouts.scouts